Pages

The Grand Tournament kártyaelemzés - 14. rész

Célegenyesbe értünk! Ahogy tisztul a kép, mi várható a lovagokkal teletűzdelt új Hearthstone metában, úgy tudjuk pontosabban felmérni egy-egy kártya jelentőségét.



Képzeljétek, nem ez az első eset, hogy erre adjuk a fejünket. Korábbi találgatásainkat erre olvashatjátok:



(6) Dark Bargain

Destroy 2 random enemy minions. Discard 2 random cards



Destinix: Más eltávolító lapokkal összehasonlítva igen szerénynek tűnhet ez az alku. Persze, ha sikerül Fist of Jaraxxusoktól megszabadulni, joggal virulhat a fejünk, alap esetben azonban komoly árat kell fizetnünk ezért a részleges takarításért.

3/5

Akazay: Bármelyik másik játékban remekül működne ez a kártyadobálós tematika, de fix, harminc lapos paklikkal, nulla recursionnel és harmatos húzással egyszerűen csak nem.

1/5

dekhal: Mindjárt random dobok egy random hatos kockával, hogy az értékelés is random legyen.

3/5


Összesen: 7/15


(6) Void Crusher (5/4)

Inspire: Destroy a random minion for each player



Destinix: Túl drága is, random is, potenciálisan kamikáze is; nem látom be, ki szeretné rá alapozni a takarítási terveit.

1/5

Akazay: Évekig lesz megbízható szereplője a “Legrosszabb Warlock lapok EVÖR” jellegű listáknak.

1/5

dekhal: Hamár Allahu akbar, lehetne olcsóbb is ahogy a C&C Generals-ban a terroristák, azok is szarok voltak de legalább olcsók.

2/5


Összesen:4/15


(2) Tiny Knight of Evil (3/2)

Whenever you discard a card, gain +1/+1



Destinix: Nagyon szeretnék a fejlesztők, hogy magabiztosabban dobáljuk a kártyáinkat. így már nem csak az imént említett Fist, de ez a picur lovag is erre alapozza a szerencséjét. Meggyőző számokat tud felmutatni, így könnyen lehet, hogy gyakran kerül majd bevetésre.

4/5

Akazay: A Fist of Jaraxxusszal együtt ez már egy lépés a discard mechanika elfogadtatására, de egyelőre kevésnek érzem.

3/5

dekhal: Ha a Blood Knight +3/+3-t kap egy gyakoribb jelenségért, akkor erre nyugodtan mondhatjuk, hogy nem egy jó lap.

2/5


Összesen: 9/15


(7) Fearsome Doomguard (6/8)



Destinix: Ez az arc sem szereti túlmagyarázni a dolgokat. Ő egy Demon. Pont. Voidcallerből kimászva, némi boosttal felkenve hamar uralma alá helyezheti az asztalt

4/5

Akazay: Jó, hát végülis pont megmenekül a Big Game Huntertől, meg a Bane of Doom is jobb lett így… Ennek ellenére nem teljesen értem az új, nagydarab, vanilla common lapokat. Szerintem nem segítenek túl sokat a kezdő játékosok late-game-jén, akkor meg minek erőltetni őket?

3/5

dekhal: Tök jó, működnek rá a demon buffok, áráért nem rossz statok, nem tud mit kezdeni vele a BGH, de ennyiben ki is merül. Arénában előfordulhat, amúgy meg nem hiszem hogy a demon deck-ekben a doktor úr helyére kerülne.

4/5


Összesen: 11/15


(4) Magnataur Alpha (5/3)

Also damages the minions next to whomever he attacks



Destinix: A Foe Reaper kisöccse egy húsvér harcos, hát nem fura? Ha tudjuk neki biztosítani a charge-ot, akkor remekül beválhat, bár ekkor már 6 manát költöttünk, talán közepes hatékonysággal.

3/5

Akazay: Nekem mindig is nagyon tetszett a Foe Reaper mechanikája, de sosem tudott maradandó nyomot hagyni a metában. Talán majd ez a lap? Limitált AOE effektként nézve egyébként szebb, mint minionnak, csak az a Charge hiányzik nagyon…

3/5

dekhal: Első ránézésre nem működik, de ha belegondolunk, hogy a warriornak van egy Charge nevű lapja akkor, már lehet vele valamit kezdeni.

4/5


Összesen: 10/15


(2) Sparring Partner (3/2)

Taunt. Battlecry: Give a minion Taunt



Destinix: És akkor hirtelen megértettük, miért volt a nagy Taunt felhajtás a Warrior környékén. A sok King’s Defender és Bolster kapcsán demonstrált fejcsóválás egyszer csak arcpirító emlékké válik. De a szinergia nélkül is izgalmas lehet, amint kiosztjuk a Tauntot a tetszőleges társunknak.

5/5

Akazay: A Black Knighttal kombózva érdekes removal lehet, de ezen felül nem látom igazi hasznát. Mondjuk ha csak egy napig fellélegzik a ladder, mert az összes Patron megpróbál Taunt Warriort építeni, már megérte.

2/5

dekhal: Teljesen oké lap, bár még mindig nem vagyok biztos abban, hogy mennyire érdemes két tauntos buff lap köré egy egész paklit építeni.

3/5


Összesen: 10/15


(3) Orgrimmar Aspirant (3/3)

Inspire: Give your weapon +1 Attack



Destinix: Ezek az aspiráns srácok tudják, mitől döglik a légy. A szokásos felhasználáson túl én a pofátlan Gorehowl boostot látom magam előtt, mint agyvérzést serkentő jelenséget.

4/5

dekhal: Egy plusz sebzés a fegyverre szerintem nem nagy durranás, lehetne +1 a durability-re is akkor viszont már OP lenne.

3/5

Akazay: A Warrior fegyverek gyakorlatilag a játék minden szakaszára megfelelő sebzéssel rendelkeznek, szóval nagy hatása nem lesz a metára. Viszont a nem túl elterjedt, sebbeségében még a Face Huntert is előző SMOrc Warriorban segíthet közelebb hozni a lethalt.

3/5


Összesen: 10/15



(3) Elemental Destruction

Deal 4/5 damage to all minions. Overload (5)



Destinix: Sose tudom eldönteni, szabad-e alap Mage kártyákhoz hasonlítani az egyéb lapokat. Amíg a kisasszony gond nélkül oszt ki 7 sebzést az ellenfél táborának, addig a Shaman epic szinten, összesen 8 manáért képes hasonlót produkálni úgy, hogy közben a saját portáján is nagytakarít. Ha ettől valahogy eltekintünk, akkor viszont megengedhetjük magunknak a felismerést, hogy Lava Shock-al a kézben ez teljes elszállás lehet a meccs záró szakaszában, hiszen a rendrakás után bőven pakolhatunk a boardra.

3/5

dekhal: Ezt a hatalmas számú overloadot akkor érteném, ha csak az ellenfél minionjaira sebezne, így viszont nem tudom mire vélni. Akkor működik rendesen, ha csak az ellenfél boardja van tele, viszont a következő körben esélyünk sincs kipakolni a sajátjainkat az overload miatt.

2/5

Akazay: Parádés lap, csak nem ennek a classnak. Ezt a lapot szerintem maximum a következő Adventure/kiegészítő hozhatja helyzetbe, jelenleg ugyanis nem életképes a Control Shaman.

2/5


Összesen: 7/15


(6) The Mistcaller (4/4)

Battlecry: Give all minions in your hand and deck +1/+1



Destinix: Eddig is úgy éreztem, a Shaman a nyertese ennek a ciklusnak, de most, hogy a Mistcaller vállon veregetett és Captain Obviousnak hívott, biztos vagyok benne.

5/5

dekhal: Király lap, a sok hulladék legendary közé nem meglepő, hogy a shaman-nak fért bele egy használható.

5/5

Akazay: Sikerült túlélni az első néhány kört a Shaman brutális új lapjai ellen? Add fel a próbálkozást. Fölöslegesnek tűnhet a late-game-et tovább erősíteni, de például az Overload-os körökben segíthet megtartani a tempóelőnyt.

5/5


Összesen: 15/15


Tartsatok ki velünk, bontogassatok paklikat és készüljetek a fináléra!


--->

Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése