Pages

The Grand Tournament kártyaelemzések - 10. rész

Augusztus 24-én este megnyitotta kapuit a Grand Tournament. Miközben mindenkit arra bíztatunk, bátran bontson paklikat és ismerkedjen akár létrán, akár arénában az új lapokkal, mi folytatjuk keresetlen kritikáinkat az új eresztéssel kapcsolatban.


Az előzmények ismeretnének érdekében erre tessék:




(2) Garrison Commander (2/3)

You can use your Hero Power twice on your turn



Destinix: Emlékeztek, milyen irigységgel nézett mindenki a Coldarra Drake-re a Grand Tournament bejelentésekor? Ez a derék fiatalember ennek egy szerényebb, ugyanakkor mindenki számára elérhető verzióját hozza el nekünk. Alacsony ára és statjai ne tévesszenek meg minket, semmi keresnivalója nincs a srácnak early game-ben a páján. Fontos róla tudni, hogy szereti az édes hármast, így mindig érdemes Justicar Truehaerttal és Maiden of the Lake-el számolnunk, ha róla van szó.

4/5

dekhal: Áráért kifejezetten megéri, ugyanakkor a szerény statjai lehetővé teszik azt is, hogy ne csak control deckekben férjen meg. Mindemellett sajnos túl könnyen leszedhető, mint ahogy azt már láthattuk a Steamwheedle Sniper esetében is.

3/5

deulazor: Ez a lap hiába kerül kevés manába, én úgy érzem, hogy egy lategame-et csúnyán meg tud fordítani. Aminek nagyon jó lesz, az a warrior, paladin, shaman, priest. Akár egy mage-nek is elfér. De körülményesnek érzem, lehet 4 manából jobb lapot letudsz tenni, feltéve ha maradt a kezedben.

3/5

Akazay: Ha a mid-game vége felé érkezik, segíthet elkerülni a topdeckelést - már amennyiben egy körnél tovább az asztalon marad. Az ára a helyén van, mégsem dobogtatja meg a szívem. Elsősorban kifejezetten Inspire témájú paklikban látom a helyét, aztán ki tudja, lehet, hogy ez lesz a Face Hunter új kedvenc finishere.

3/5

Összesen: 13/20


(3) Light's Champion (4/3)

Battlecry: Silence a Demon



Destinix: Még ha azon is kapjuk magunkat, hogy túl sok Warlock jön velünk szembe, miközben rendületlenül mászunk felfelé a ranglétrán, akkor sem éri meg ezt lapot használnunk az általános silence-ek helyett. Viszont ha saját, kínos hátulütővel rendelkező minionra gondolunk, beláthatjuk, hogy a legtöbb demon drawback Battlecry idején érvényesül. Az egyetlen használható pont így a Wrathguard csitítása, ami izgalmas is lehetne egy olyan alternatív Azerothban, ahol a Light’s Champion a 31. kártya a paklinkban.

1/5

dekhal: Az előbbiekben már említett lehetséges demon buff deck-ekre megjelenés előtt már ki is hozták a countert. Arra a célra kiváló lehet, de inkább egy sokoldalúbb kártyára van szükségünk ahhoz, hogy használható legyen.

2/5

deulazor: Hmm… marad a bagoly meg a bloodelf. Egyetlen class ellen direkt ezt berakni szerintem túlságosan meredek. Friend battle-ökre ahol tudod hogy a másik warlock-ot hoz, viszont kiválló. De mégis melyik demon-t akarod lesilence-lni abból a max 6-ból amiből jó esetben jön ellened maximum 2 a meccs alatt?

1/5

Akazay: Egy héttel ezelőtt azt mondtam volna, várjuk meg amíg kijön az összes lap - most már inkább nem mondok semmit.

1/5


Összesen: 5/20


(5) Ram Wrangler (3/3)

Battlecry: If you have a Beast, summon a random Beast



Destinix: Ha az Antique Healbotnál elnézőek vagyunk a gyenge statok kapcsán, vajon a random beast előteremtése is meglágyítja a szívünket? A kolléga 31 különböző beast közül válogathat a füttyentés ideje alatt, mi pedig izgulhatunk, hogy egy Captain’s Parrot sem hallja meg a csatakiáltást.

3/5

dekhal: Vegyesek az érzelmeim ezzel a kártyával kapcsolatban. Ami jó tulajdonságát ki tudom emelni, hogy a Webspinnerrel ellentétben nem a kezünkbe kapjuk a miniont, hanem egyből a board-ra. Ellenben szerintem egy kicsivel több az olyan beast ami önmagában kitéve a boardra nem használható, vagy a statok miatt, vagy a random tényező miatt.

3/5

deulazor: Amikor már egy Hunter nem lehet idegesítőbb… Amikor azzal a 3 minionnal lehoz 5 kör alatt…. Na ezzel együtt már 4 is lehet arra a 6. körre, mire meghaltál.

5/5

Akazay: Bár nagy lehet a kísértés, hogy egy újabb Huffer lehetőségét lássuk ebben a kártyában, valójában a továbbra sem létező Control Hunter örülhet neki. A szigorú feltétel és a statok viszont inkább a mappába száműzést sejtetik.

3/5


Összesen: 14/20


(10) Varian Wrynn (7/7)

Battlecry: Draw 3 cards, Put any minions you draw directly into the battlefield



Destinix: Oké, mindenki nyugodjon le a p!%’ba, nem biztos, hogy minden esetben nagyon brutál minionokat húz majd fel az illető ebből a kártyából. Amikor viszont igen, akkor fel lehet kötni az arcane gatyát.

5/5

dekhal: Úgy érzem nem ez az a kártya ami miatt el fog tűnni a control warrior paklikból a második brawl. 3 kártyából nagyon nagy esélye van annak, hogy legalább egy brutális lategame minion legyen, ami miatt megérje a 10 manát. Szerintem az első igazán kitűnő legenda kártya az új kiegészítőből.

5/5

deulazor: A Warlords of Draenor kiegészítő jól ismert hőse. Jól kiérdemelte azután a küzdelem után a helyét egy ilyen erős kártyán. Kiváncsi vagyok Illidian-al mit kezd majd a Legion-ben. Itt hiába bukod a battlecry-t, azt hiszem ha ezt a lapot beadod már csak egy dolgot fogsz észrevenni a túloldalt: Megnyomták hogy “Concede”.

5/5

Akazay: Tőzsdei hírek: a Control Warrior épp most lett 1600 dusttal drágább. Erre a lapra csupán elméletileg volt szüksége a paklinak, ezáltal viszont garantált állócsillaga lesz a TGT metának is.

5/5


Összesen: 20/20


(8) Rhonin (7/7)

Deathrattle: Add 3 copies of Arcane Missiles to your hand



Destinix: Számos olyan forgatókönyv van, amiben a late game során kiosztott Arcane Missile trilógia jól hangzik. Ha tiszta a terep, mind a 9 mehet arcba, nem beszélve arról, hogy a Kobold Geomancertől Malygosig ez az érték 12-től 24-ig is felkúszhat akár. Már elégedettek vagyunk és még meg sem említettük Antonidast, aki ezekből az apróságokból könnyedén Fireball-okat varázsol, illetve Gazlow-ot, aki feltöltheti a kezünket. A Flamewaker féle tempózgatásokról ne is beszéljünk.

5/5

dekhal: El tudom képzelni egy nagyon erős tempo mage alapú deckben, de önmagában csak egy nem imbán árazott Dr. Boom-ot látok benne. Emiatt szerintem esélyes, hogy rankedban találkozunk vele, de arénában is egy oké kártya lehet. Ha viszont úgy tekintünk rá mintha egy erősebb Avenging Wrath járna hozzá ajándékba (ami itt külön ki kell emelnem, hogy 6 manába kerül) akkor kifejezetten jónak számít.

4/5

deulazor: Ez a lap szerintem lategame-re kicsit gyenge. Igen tudom 3 arcane missles az összesen 9, hát mit akarok én? Mit hurrogom le? Csak gondolkozzunk: Archmage Antonidas, ki Arthas Burning Legion serege ellen elesett vajon mit érezne, ha lecserélnéd Rhonin-ra? Ezért próbálta megvédeni életével is Lordaeron-t? Ezért adta neked azt a sok Fireball-t, amivel max még két kör és kimúlt az ellenfél? Nem hiszem. Ha Rhonin csak 4 manába kerülne, 3/3-as lenne és 2 Arcane Missiles-t adna, akkor viszont egy igazi rombológépként kezelném. Egyszerre bejátszva viszont az öreggel KELLEMETLEN sikítva ordítást fog kiváltani ellenfeledből, de erre nem sok esélyt látok.

2/5

Akazay: Igen, a Tempo Mage árfolyama is emelkedésnek indult. Ha csak annyit elér, hogy kicsalogat egy Silence-t vagy removalt mielőtt az öreg Antonidas megérkezne, már megérte az árát. Aminek különösen örülök, hogy Dr. Balanceddel szemben itt rendben van az árazás.

4/5


Összesen: 16/20


A fentiek fényében haladunk tovább, hamarosan lefedjük a teljes TGT kínálatot.

--->

Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése