Pages

League of Explorers kártyaelemzések - II. rész

Az első felfedező túra eredményeképpen új controll típusú dekk született a Hearthstone metában, miként a játékosok tömegesen kezdtek el Reno Jacksonnal kísérletezni. A második szárny a klasszikus kulcsszó, a battlecry reneszánszával próbálkozik. Nézzük, mit ígérnek az itt megszerezhető lapok.


Az első szárny kártyáiról írt véleményünket itt olvashatjátok.

Brann Bronzebeard

(3 mana, 2/4, Your Battlecries trigger twice)

Destinix: A battlecry-ok a kezdetektől velünk vannak és leszámítva azt a néhány, többnyire warlock dögöt, aki gazdáját gyűlölve ellensúlyoz menőnek vélt statokat, a legtöbb esetben csak nyerhetünk velük. Egy-egy szerényebb statnövelő duplázás is izgalmas lehet, de ha az ellenfelünk nem vigyáz, könnyen azon kaphatja magát, hogy rögtön 4 boombottal találkozik. Kiváncsi vagyok, hogy a discover duplázások mennyire lesznek népszerűek.

5/5

heelshawnka: A League of Explorers csomag kettes számú poszterfiúját üdvözölhetjük a szakállas kincsvadászban. A battlecry sokkal jobb bármelyik másik kulcsszónál a Hearthstone világában, mivel instant hatása van a játékra, így ennek manipulálása akár meccseket dönthet el. Képzeljétek el a Doktort 4 boombottal lejönni, ugye. Legjobban a Shamanokkal, a mill deckekkel, illetve a sárkányokra gerjedő paklikkal lesz szinergiában, de Brannek hála a múlt héten lesajnált Jeweled Scarab létezése is értelmet nyert.

5/5

Akazay: Én mindig egy kicsit szkeptikus vagyok az olcsó Legendarykkel szemben, valahogy kevésbé tudnak meggyökerezni a játékban mint a late-game szörnyetegek. A Bronzebeard klán legkisebb királyfija viszont gyakorlatilag a játék bármelyik szakaszában olyan tempóelőnyt teremt, hogy simán auto-include lehet belőle.

5/5



Összesen: 15 pont



Tomb Spider

(4 mana, 3/3, Discover a Beast)

Destinix: A csóró statokat nem minden esetben tudja majd ellensúlyozni egy előásott beast. Ha becsukjuk a szemünket és elképzeljük a releváns dekkeket, nehezen véljük felfedezni benne hozzá a helyet.

2/5

heelshawnka: Megnéztem kíváncsiságból a midrange Hunteremben az öreg Piloted Shredder helyén, de a játék legjobb 4-dropja már az első meccsemen nagyon hiányzott és nem is dobott túlzottan izgalmas bestiákat. Aztán jött Ben Brode twitteren és elmondta, hogy amikor a discover funkció életbe lép a játék során, akkor 400%-os esély van arra, hogy kaszt-specifikus kártyák közül válogathatunk. Szóval beleszúrtam Malfurion seregébe a pókot és a teszt során folyton megkaptam vagy a Savage Combatantot, vagy Malorne-t. Nincsen sok druid szörnyeteg, de a létezők teljesen betegek. A tempóvesztésre viszont nincs mentség, így hosszabb távon meglepődnék, ha kompetitív játékban találkoznánk a síri pókkal.

2/5

Akazay: Ennél sokkal jobb lapok is a mappa mélyén senyvednek a Piloted Shredder rémuralma miatt. Amíg azzal nem történik valami (és szerintem nem fog), csak a mókajellegű szinergia-paklikba fér bele.

3/5


Összesen: 7 pont


Mounted Raptor

(3 mana, 3/2, Deathrattle: Summon a random 1-Cost minion)


Destinix: Szeretni fogja-e a druid a mini Piloted Shreddert? Biztos vagyok benne. Statoktól függetlenül a + body mindig kényelmetlenné teszi elenfelünk életét, bár arról nem szabad megfeledkezni, hogy az 1 manás minionok azért kevesebb megelepetést tudnak majd okozni, mint a 2, vagy 4 manás társaik.

4/5

heelshawnka: A Blizzard továbbra is szivárogtatja a beast feliratú kártyákat a druidáknak, ez a jobbak közül való. A legtöbb már boardon levő minion nagy valószínűséggel azonnal el fog tudni bánni vele, de a raptor igazi ereje az 1-dropjában van, ami akkor lesz igazán kellemetlen, amikor megérkezik belőle ugyanez a test. Arénában azonnali pick, a létrán még keresi a helyét viszont.

4/5

Akazay: Ragadós Beastnek ott volt eddig is a Haunted Creeper, ráadásul a Darnassus Aspirant érkezése óta a 3 manás slot gyakorlatilag kihagyható Druidként. Szerintem nem hagy majd nyomot a metában.

3/5


Összesen: 11 pont


Ethereal Conjurer

(5 mana, 6/3, Battlecry: Discover a spell)


Destinix: Nehéz nem húzni a szánkat a Conjurer életereje láttán, pláne ha beegondolunk, hogy a 4., 5. körben szinte biztos akad már ellenlábas, aki könnyedén eltünteni a boardról. Picit azt érzem, hogy egy kötelező mutatvány lusta kivitelezését látjuk. Ettől függetlenül szerintem időnkét lát majd játékot spellzabáló paklikban.

3/5

Akazay: Az a baj, hogy a Tempo Mage-et legalább három féle módon össze lehet rakni már a jelenlegi készletből is, annyi jól illeszkedő lap van, ez pedig egyikbe se fér bele. Ha lehetne ötven lapos dekkem, talán játszanám.

2/5

heelshawnka: A kaszinó Mage deckek nagy rajongójaként borzasztóan lelkes vagyok vele kapcsolatban. Ugyan a 3 életerő polgárpukkasztó egy 5 dropnál, de annyira jól szinergál a deck javarészével, hogy nálam kihagyhatatlan tagja lett a bandának alig 1 hét alatt. A discover kasztra izgulása miatt nehéz nemet mondani a plusz egy flamestrike/fireball/pyroblast valamelyikére, ami ráadásul egy sokat sebző testtel érkezik a játékba.

4/5


Összesen: 9 pont



Tunnel Trogg

(1 mana, 1/3, Whenever you Overload, gain +1 Attack per locked Mana Crystal)


Destinix: A hős specifikus 1 manás, 1/3-as minionok mindig izgalmasak, a kis Trogg pedig büszkén áll be a Cleric, Wyrm sorába. A statjai kényelmes indítást adhatnak a shamannak, aki könyebben nyeli majd le az overload kristályok keserű piruláit.

5/5

Akazay: Tényleg ez lesz a Shaman Mana Wyrm-je? Én nagyon szeretném, hogy így legyen, de a Coin-Mirror Image kombó hiányában kicsit nehezebben aktiválhatónak és megvédhetőnek látszik. Imádnám, ha végre összeállna egy rendes Tempo Shaman, ami nem neutral mechanikákra épít.

4/5

heelshawnka: Végre a Shaman is megkapta a maga 1/3-as minionját. Nem könnyű aktiválni, de ha teljesen életszerűtlen curve-öt kapsz a kezedbe, akkor könnyen elintézheted vele a tempóelőnyt az egész meccsre. Még ilyeneket Blizzard, nagyon szeretném látni a Shamant már a létrán!

4/5


Összesen: 13 pont



Unearthed Raptor

(3 mana, 3/4, Battlecry: Choose a friendly minion. Gain a copy of its Deathrattle effect)


Destinix: Én azt gyanítom, hogy a Blizzard igenis fogékony a visszajelzésekre. A TGT gyakorlatilag megölte a rugót, ez a raptor pedig egyedül többet ér, mint annak a ciklusnak az összes vonatkozó lapja együtt. Menő statok mellé izgalmas képességet kap, Bronzbearddel pedig akár két deathrattle-t is magára szedhet. Cserébe azért ne feledjük, üres boardra értemetlen kipakolni.

4/5

heelshawnka: Sokan erre a lapra vártak legjobban az expanzióból. A raptor nagyon kellemetlen ellenfél tud hamar lenni, főleg, amikor 4/4-es Nerubianok vagy random 2-droppok fognak utána maradni az asztalon. A deathrattle Rogue hirtelen valósággá vált, Brannel kombinálva pedig teljesen nevetséges kombinációk nyíltak meg az eddig sem gyenge hős számára.

4/5

Akazay: Egy kicsit sajnálom, hogy csak barátságos Deathrattle-t másol, a Rogue elég mélyen van, hogy megérdemelte volna az OP effektet.

4/5


Összesen: 12 pont




Keeper of Uldaman

(4 mana, 3/4, Battlecry: Set a minon’s Attack and Health to 3)


Destinix: Nekem szimpatikus az új paladin stat manipulátor. A disznómorphhoz hasonlóan ellenséges minionokat is tud moderálni, de ami engem igazán lázba hoz, az a recruitok könnyed turbózása. Sok hasonlót!

4/5
heelshawnka: Az a bajom, hogy nehezen fér bele a jelenlegi a Paladin-metába, pedig borzasztóan izgalmas kártya. A Keeper egymaga megoldás az összes problémás high-end minionra, de adott esetben a sajátjaidat is buffolhatod picit. Arénán kívül egyelőre nem látom a helyét, de ott ez egy olyan lény, amit mindenképpen a soraidban akarsz tudni.

4/5

Akazay: Ennek valahol el kell férnie a Midrange Palában, csak még azt nem tudom, hogy hol… szeretnék már egyszer úgy írni egy 4 manás minionról, hogy nem kell a Shreddert emlegetni, de az a helyzet, hogy a paklik feszes jellege miatt egyértelműen azzal rivalizál. Viszont itt úgy látom, hogy le lehet mondani a ragadósságról a buff/kontroll javára.

4/5


Összesen: 12 pont


Excavated Evil

(5 mana, Deal 3 damage to all minions. Shuffle this card into your opponent’s deck.)


Destinix: Nem csak nem értem, de nem is akarom érteni, miért akarná bárki ezt játszani a Holy Nova helyett.

0/5

heelshawnka: Ennek a kártyának semmi értelme. Eggyel sebez többet a Holy Novánál, bántja a saját szolgáidat is, majd átszáll az ellenfél lapjai közé. Miért akarna bárki is ezzel játszani? Felejtsétek el.

0/5

Akazay: Ez egy vicckártyának tűnik, de pont a vicc kedvéért kipróbálnám egy Dragon Priestben. Az a pakli simán túléli ezt az AOE-t, míg az ellenfelei általában nem. Viszont ennek az effektnek sokkal olcsóbbnak kéne lennie. Ha valaki kitalál rá valami abszurd kombót, nem leszek meglepve, de addig nem érdemes ezzel foglalkozni.

1/5


Összesen: 1 pont


Reliquary Seeker

(1 mana, 1/1, Battlecry: If you have 6 other minions, gain +4/+4)


Destinix: Túl magasak az elvárások. Hiába tudja a zoolock elárasztani a boardot, a 6 minion lepakolása még olcsó zsoldosokkal is nehéznek bizonyulhat, pláne, hogy a kapcsolódó Imp-losion RNG-re bízza az ördögfajzatok számát.

2/5

heelshawnka: 1 manáért egy 5/5-ös fenyegetés? Bármikor. A mostani spammelős metában van fantázia a lapban, Guldannal 2 másodperc alatt el lehet árasztani a boardot és ha túléli a kört, gyakorlatilag megnyerted a meccset.

4/5

Akazay: Az a Zoo, ami ennek a lapnak örült volna, már nem létezik gyakorlatilag. Gormokkal is ritkán lehet összefutni, pedig a meta preferálná, szóval szerintem ettől sem érdemes félni.

3/5


Összesen: 9 pont


Fierce Monkey

(3 mana, 3/4, Taunt)


Destinix: Szépen lassan lépdelünk egy dekk archetípus felé, aminek a többség továbbra is kétségbe vonja a létjogosultságát, mondván minek erőltetni a tauntot pont a warrior esetében? Mindettől függetlenül ez egy nagyon korrekt minion.

4/5

heelshawnka: A változatosság kedvéért egy újabb taunt lap a Warrioroknak, amit csak az arénában fogunk látni. Ott viszont nem kérdés mennyire értékes, elég a Spider Tank sikerére gondolni.

4/5

Akazay: Próbáljuk meg ezt tényleg úgy felfogni, hogy az Arénában igyekszik ezzel buffolni a Warriort a Blizzard. Létrán ugyanis értelmezhetetlen. A Taunt tipikusan az a keyword, amit a leginkább túlértékelnek a kezdő játékosok, erre komoly archetípust építeni felesleges.

3/5


Összesen: 11 pont



Hamarosan befut a 3. szárny is, mi pedig folytatjuk majd lelkes véleménynyilvánításunkat.


--->

Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése